9 Ocak 2012 Pazartesi

EVLİLİK HAZIRLIKLARI YAPANLARA :) VOL 1




İyi Bir Gelinlik…

İyi bir gelinlik, herkesin gözünün üstünüzde olduğu o büyülü günde, sizin içinde kendinizi bir prenses gibi zarif ve ihtişamlı hissedeceğiniz gelinliktir. İyi bir gelinlik kapıdan çıktığınız anda, flaşlar patladığında, ilk dansınızda, yere düşen bir şeyi almak için eğildiğinizde size rahatsızlık vermeyecek gelinliktir. Hem güzel hem de rahat bir gelin olmanın sırrı, modanın size dayattıklarını değil; vücut tipinize en uygun olan gelinlik modelini ve kumaşı seçmenizde saklı. Böylece vücudunuzun kusurlu yanlarını gizleyip güzel yanlarını öne çıkarabilirsiniz. Şimdi aynanın karşısına geçin ve hangi tip vücuda sahip olduğunuzu belirleyin.

Armut tipi Vücutlu Gelinler


Özellikler: Geniş kalçalara ve ince bir bele, dar omuzlara ve küçük ya da orta boy göğüslere sahipsiniz.
Kalçanızı vurgulayacak dar ve ve süslü modellerden, belinizi daha da ince gösterecek kemerli modellerden ve saten gibi dökümlü kumaşlardan kaçının. A şeklinde basenden aşağıya genişleyen kabarık etekler tam size göre. Ancak eteklerin kabarık olması için gelinliğe ekleme yapmaya gerek yoktur.
Dikkati kalçaya çekmemek için, vücudunuzun üst kısmına oturan süslü, işlemeli korseler harika bir seçim olacaktır.

Kum Saati Vücutlu Gelinler


Özellikler: Orantılı bir vücuda sahipsiniz. Omuzlarınız basenlerinizle, göğüsleriniz kalçalarınızla yakın ölçülerdedir.
Ne tarz gelinlik giyseniz yakışacak türden bir vücuda sahip olduğunuz için cesaret gerektiren sırt dekolteleri, kalçaları öne çıkaran dar modelller seçmenizde bir sakınca yok. Düz bir karına sahipseniz, bel altını vurgulayan ya da sizi ince ve uzun gösterecek boru modelleri deneyebilirsiniz. Gizlenmesi gereken bir yanınız olduğunu düşünüyorsanız dantel ve boncuk işlemeli gelinliklere başvurabilirsiniz.
Gelinlikte cesurca kullanacağınız her detay sizde büyüleyici duracaktır. Uzun bir balık kuyruğu sırt dekoltesiyle birleştiğinde muhteşem bir görüntü ortaya çıkar. Biçimli vücudunuzu öne çıkaracak, bele oturacak bir gelinlik seçin. Düz grek tipi gelinlik modelinden kaçının.

Elma Tipi Vücutlu Gelinler

Özellikler: Göğüs ve kalça, bel ile yakın ölçülerdedir. Vücudun üstü kısmı alt kısmına göre daha geniştir. Karın bölgesi kilo almaya meğillidir. Büyük ve dolgun göğüslere sahipsiniz.
Aşağı doğru genişleyen eteklerden kaçınmalısınız. Karın kısmında dantel, belinizi olduğundan daha kalın gösterecektir. Karın ve bel bölgesine dikkat çekmeyecekgelinlik modellerine yönelin. Sert ve kalın kumaşları tercih edin. Gösterişli bir göğüs dekoltesiyle vücudunuzun güzel yanlarını sergileyebilirsiniz. Derin V yaka gelinliklersize uygun. Ancak yuvarlak yakalardan uzak durun.
Size uygun etek modeli, tek parça kulptan açılımlı A tipi gelinliklerdir. Yukarıdan aşağıya daralan, belden kabarık gelinliklerden, kalçanızı ve karnınızı vurgulayan işlemelerden kaçının.

Dikdörtgen Vücut Tipli Gelinler

                                             

Özellikler: Bel, kalça ve göğüs birbirine yakın ölçülerdir.
Yukarıdan aşağı doğru düz inen etek tipi size göre. Ayrıca bu vücut tipinde bel çok fazla belli olmadığından, beli öne çıkaracak kemerli ya da büzgülü gelinlikler tercih edilebilir.

Atletik Vücut tipli Gelinler

Özellikler: Geniş omuzlara, dar kalçalara ve küçük göğüslere sahipsiniz. Beliniz çok görünür değil. Kilo alma probleminiz fazla yok.
Vücudunuzu sergileyecek cesur gelinlik modellerini denemenizde sakınca yok. Ancak, omuzlarınızın genişliğini kalçanızla dengelemek için, omuzlarda işlemeli yakalardan, omuzları vurgulayacak aksesuarlardan uzak durun. Bunun dışında vücudunuz birçok gelinlik modeli için uygun. Kişisel zevkinize, evleneceğiniz mevsime göre çeşitli gelinlik modelleri deneyebilirsiniz.

BENİM Kİ İSE BÖYLEYDİ :)




2 yorum:

  1. merhabalaar:)
    mutluluğunuz daim olsun:)
    çok cici bir geli olmuşsunuz gerçekten.
    ne hoş ne cici bir sayfa bu böylee:))
    sıcacık samimi ve içtennn...
    bayıldım paylaşımlarınıza..
    seve seve izleyiciniz oldum hemencecik..
    bende sizi bekliyorum sayfama..
    kucak dolusu sevgilerimle..
    .)

    YanıtlaSil
  2. bahsettıgınız gıbı sıcacık yoruma cok cok tesekkur edıyorummm :)

    YanıtlaSil